Lisette Werter Groep

Lees hoe een grote boekhandel nieuwe verdienmodellen ontdekte. 

De transformatie

Een gebruiksvriendelijk online klantenportaal. Een daarop afgestemd digitaal logistiek proces dat veel tijdswinst opleverde. Handige en duidelijke managementrapportages. Mogelijkheden voor uitbreiding in de toekomst.

Voor de Lisette Werter Groep, leverancier van o.a. schoolboeken, maakte Itium het verschil. De Lisette Werter Groep is leverancier van boeken en kantoorartikelen. Daarnaast levert het bedrijf een variatie aan diensten, met name gericht op het onderwijs.

◉  Online klantenportaal
◉  Duidelijke managementrapportages
◉ Digitaal logistiek proces

Gebruiksvriendelijk online portaal

Grote aantallen scholieren bestellen elk jaar hun schoolboeken bij De Lisette Werter Groep. Dat was voorheen een tijdrovend proces, dat elke zomer een zware wissel op de organisatie trok.

Dankzij het gebruiksvriendelijke klantenportaal dat Itium voor Lisette op maat maakte, gaat het bestellen van boeken nu heel makkelijk. Dit portaal fungeert als een webshop, maar biedt extra functionaliteit zodat bestellen heel  eenvoudig gaat.

Online portaal leerlingen

 

Itium maakte een portal waarin leerlingen met een opleidingscode kunnen zoeken in de database. De leerling ziet daarna meteen welke boeken de school heeft aangemerkt als nodig voor zijn of haar specifieke opleiding.

Met enkele clicks heeft de leerling de schoolboeken voor het nieuwe jaar al besteld. Vaak samen met extra producten, die het portaal aanbiedt en selecteert op basis van klantgegevens.

 

 

Online portaal voor scholen

 

Doordat leerlingen bestellen via het online portaal heeft een school direct inzicht in de bestellingen per product en per leerling.

Hiermee is het bestelproces voor scholen veel overzichtelijker geworden.

 

 

 

 

 

 

Online portaal bibliotheken

 

Ook bibliotheken bestellen op grote schaal boeken bij de Lisette Werter Groep. Voor deze bijzondere groep klanten heeft Itium een eigen portaal ontworpen. Het bestellen van grote aantallen boeken is hierin heel gemakkelijk.

Bibliotheken besparen daarnaast veel tijd met het nieuwe systeem, doordat ze voortaan online lijsten kunnen samenstellen, uploaden en bewaren.

 

 

Efficiënt logistiek proces

Een efficiënt logistiek proces, helemaal aangesloten op de nieuwe klantportalen. Dat introduceerde Itium bij de Lisette Werter Groep. Met barcodereaders en scanners worden producten nu overal eenvoudig verwerkt zodra ze geretourneerd worden. Nieuwe bestellingen worden automatisch gesplitst in een deel dat via PostNL verzonden wordt, en een deel dat naar de vrachtwagens van het bedrijf gaat. 

Het voorheen complexe retourproces werd door Itium geautomatiseerd en inzichtelijk gemaakt. Het bedrijf volgt en bewaakt heel eenvoudig alle financiële- en logistieke stappen die bij retouren en annuleringen horen. Klanten zijn blij met de snelle en foutloze afhandeling, en de Lisette Werter Groep bespaart veel tijd.

Integratie met partners in de keten

Ook de communicatie met de samenwerkingspartners van de Lisette Werter Groep gaat dankzij Itium nu efficiënter. Zo wordt de klant nóg sneller bediend. Itium koppelde het systeem van LWG aan o.a.:

 • Het Centraal Boekhuis – distributeur van boeken
 • Licentiesystemen van verschillende uitgevers
 • Post NL
 • Ideal
 • Kennisnet

Verder heeft Itium een diepe integratie met systemen van afnemers ontwikkeld zoals:

 • Electronische Leeromgevingen van scholen 
 • Diverse systemen van bibliotheken

nieuwe mogelijkheden en verdienmodellen

Dankzij Itium werkt de Lisette Werter Groep tegenwoordig sneller, efficiënter en is de klanttevredenheid toegenomen. Maar dat is niet alles.

Het nieuwe systeem heeft ook een deur naar nieuwe verdienmodellen geopend. Door o.a.  barcodes op boeken aan te brengen kan het bedrijf nu boeken ‘plankklaar’ aanleveren bij bibliotheken. En zo zijn er nog veel meer nieuwe mogelijkheden!

Voorspellingen doen

Het systeem dat Itium voor de Lisette Werter Groep ontwierp, maakt automatisch handige overzichten en rapportages. Het kan zelfs voorspellen hoeveel boeken er verkocht gaan worden. 

Praat met een digitale specialist van Itium

Itium helpt u met het doorvoeren van een digitale transformatie door:

 

 1. Een quickscan te maken van de huidige situatie
 2. Een digitale  strategie te ontwikkelen
 3. Te helpen met de keuze in systemen en pakketten
 4. Het ontwikkelen van nieuwe processen en optimaliseren van bestaande processen
 5. Data te verzamelen om inzicht te geven in belangrijke bedrijfsprocessen
Learco Brizzi

Learco Brizzi

Digital Business Consultant

Als er iemand is die technisch guru genoemd kan worden, is het Learco wel. Het is echt zijn passie.

Hij schrijft over techniek, geeft technische cursussen en kan als geen ander iemand zijn business case doorgronden en verbeteren.

contact

adres

Pettemerstraat 7
1823CW Alkmaar

Partners

Follow us