ITIUM

You are here: Projecten Case: eService Module

eService Module

eService Module op bestaand ERP systeem maakt self-service mogelijk.

logo_LWGlogo_LWG_bottom 
Site : www.lisettewertergroep.nl/

Branche : Detailhandel
Medewerkers : 50 - 100

Producten

  • Oracle Database 9i
  • Oracle Apex
  • Designer
  • PL/SQL

Lisette Werter Groep

Educatieve Boekhandel Lisette Werter Groep b.v. is in 1985 opgericht, en ontstaan uit het onderwijs. In korte tijd is de boekhandel uitgegroeid tot een gevestigde naam in schoolboeken met ruim 2000m2 eigen magazijn.

Probleem

In de drukke periode na de zomervakantie moet Lisette Werter Groep aan duizenden leerlingen de juiste boeken leveren. Dit is afhankelijk van het vakkenpakket van de leerling en de school van de leerling. Verschillende scholen kunnen verschillende boeken hebben voor hetzelfde vakkenpakket. Al deze informatie wordt op verschillende manieren aangeleverd, via email, Excel sheets, fax of de telefoon. Deze manier van werken heeft twee grote nadelen, het is arbeidsintensief en foutgevoelig.

Self-service de oplossing

Als oplossing wordt gekozen voor het self service concept. Via het internet moeten scholen direct, zelf de informatie kunnen invoeren op het internet via de eService module.

eService module

Per leerling wordt via internet vastgelegd welke boeken nog besteld moeten worden, welke al in het bezit zijn van de leerling en welke nog uitgeleverd moeten worden. De administratie is hierdoor enorm vereenvoudigd en op elk moment is de actuele status beschikbaar. Het systeem is gebouwd als uitbreiding op het bestaande, op Oracle gebaseerde, ERP systeem van Lisette Werter Groep. Het systeem biedt voor zowel de medewerkers van LWG als de scholen een enorme ondersteuning bij de uitgifte van schoolboeken.