ITIUM

You are here: Projecten Case: "iTunes Store"

"iTunes Store" for Dance

ID&T is dé speler op het gebied van dance music en dance events. ID&T brengt internationaal veel dance cd's uit onder verschillende labels. De marktpositie die ID&T heeft op de cd markt wil ze uitbreiden naar de markt van digitale muziek en distributiemethoden.

logo_dancetunes Site : www.dance-tunes.com

Branche : Retail
Medewerkers : 5

Quote
"Door het gebruik van Oracle APEX als tool kregen wij de beschikking over een systeem dat het mogelijk maakt om te opereren als een volledige downloadwinkel. Al onze bedrijfs processen komen samen in een enkele database" -
Denis Doeland, Algemeen Directeur Dance-Tunes B.V.

Oracle Producten
  • Oracle Database
  • Oracle Application Server
  • Oracle Real Application Cluster
  • Oracle Designer
  • Oracle Apex

Dance-tunes, het downloadplatform voor dance muziek

ITIUM heeft voor ID&T een download platform ontwikkeld om dit mogelijk te maken. Met dit systeem kunnen gebruikers digitaal winkelen en muziek tegen betaling downloaden. Ook alle back-office processen zijn opgenomen in dit systeem. Sommige delen van het systeem zijn op basis van fixed-price uitgevoerd andere delen op basis van nacalculatie.

Eén geïntegreerd systeem

Geen dubbele of overlappende administraties.  Alle functionaliteit benodigd voor een goede bedrijfsvoering is opgenomen in het systeem. Een gebruiksvriendelijke en aansprekende winkel met uitgebreide zoekmogelijkheid. Mogelijkheid om direct elektronisch te betalen. Een Content Management Systeem (CMS) om de inhoud van het systeem te kunnen wijzigen en updaten. Een Customer Relationship Management (CRM) gedeelte om nieuwsbrieven en campagnes op te kunnen stellen. Een Business Intelligence (BI) gedeelte dat strategische informatie oplevert op het gebied van financiën en klantgedrag. 

Geheel webbased

Het systeem is volledig gebaseerd op internet technologie, ook de back-office processen. Hierdoor is het mogelijk het systeem onder te brengen bij een hosting provider en wordt de interne IT functionaris niet belast.

High Performance, High Volume

  • 550.000 MP3's in de database
  • 7,7 Terabyte aan muziek
  • 1500 - 6000 streaming previews per uur