ITIUM

You are here: APEX Diensten Oracle APEX

Oracle APEX

Oracle APEXOracle APEX staat voor Oracle Application Express. APEX is het ideale tool voor het snel ontwikkelen van professionele Oracle database driven webapplicaties of sites. Naast snel is het gratis, er zijn geen extra licentiekosten verbonden aan het gebruik van Application Express.

Breed inzetbaar

APEX  is uitermate geschikt voor het ontwikkelen van database driven web applicaties. Het is inzetbaar voor alle soorten applicaties waarvoor u de Oracle Database gebruikt of zou willen gebruiken. Het is geschikt voor zowel kleine applicaties als grote bedrijfskritische systemen.

Application Express is het alternatief voor Java en Oracle Forms.

Korte time-to-market

APEX zorgt ervoor dat ontwikkeltijden drastisch naar beneden gaan. Door het slim inzetten van wizards wordt veel werk uit handen genomen. Schermen, grafieken, authorisaties en navigatie kunnen met weinig programmeerwerk gerealiseerd worden.

Eenvoudig beheer

APEX is geheel browser gebaseerd en vereist geen aparte server. Operationeel beheer zoals performance tuning en back-up loopt automatisch mee met de bestaande database procedures. Migratie naar andere omgeving kan eenvoudig middels export en import functionaliteit.

Toekomstvast

APEX is nu een aantal jaren op de markt en een volwassen product. Oracle heeft recent een Statement of Direction afgegeven waarin verklaard wordt dat Application Express een standaard database component blijft en dat Oracle continu blijft investeren in APEX. De keuze voor Oracle APEX is dus een bedrijfszekere keuze.

Licentievrij

Geen extra licentiekosten, het gebruik van APEX is inbegrepen bij de database licentie. Tevens is de benodigde investering in nieuwe kennis laag. APEX is namelijk relatief eenvoudig en werkt voor een groot deel intuïtief. Bovendien is het gebaseerd op PL/SQL waarvan de kennis wijdverspreid is.

Demo

Wij zijn enthousiast over Oracle Application Express. En niet alleen wij, maar ook de klanten waar we het hebben ingezet. Het is laagdrempelig en maakt de claim van snel ontwikkelen waar.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van APEX of gebruikt u het al en is extra ondersteuning welkom? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Voordelen Oracle APEX samengevat

  • APEX zorgt voor een eenvoudige en gecentraliseerde oplossing voor het beheer en gebruik van bedrijfs(kritische) informatie.
  • APEX zorgt ervoor dat de ontwikkeltijden en bijhorende kosten drastisch naar beneden gaan.
  • APEX applicaties zijn eenvoudig te installeren, te onderhouden en in productie te nemen.
  • APEX zorgt door het gebruik van een browser voor real-time toegang tot actuele database gegevens.
  • APEX is een licentievrij en toekomstvast.
  • APEX draagt dus actief bij aan de verhoging van de arbeidsproductiviteit van zowel ontwikkelaar als eindgebruiker.