ITIUM

You are here: Nieuws

Webbased Patiënten Informatie Systeem

ITIUM verkrijgt opdracht om een Centraal Webbased Patiënten Informatie Systeem te ontwikkelen voor het a-footprint project. Het a-footprint project is een internationaal EU project dat tot doel heeft om het ontwerpen en produceren van voet- en enkelprotheses te automatiseren.
http://www.itium.nl/ITIUM/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/834925Afootprint1.jpg http://www.itium.nl/ITIUM/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/378384Afootprint2.jpg http://www.itium.nl/ITIUM/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/101225Afootprint3.jpg http://www.itium.nl/ITIUM/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/903335Afootprint5.jpg http://www.itium.nl/ITIUM/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/495547Afootprint6.jpg
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Het a-footprint Project

Het a-footprint project is een internationaal EU project dat tot doel heeft om het ontwerpen en produceren van voet- en enkelprotheses te automatiseren. Dit door gebruik te maken van onder andere computer-aided design, digital scanning en rapid manufacturing.

Hierdoor wordt het mogelijk om kosten effectief, binnen een korte time-to-market, op maat gemaakte en gepersonaliseerde hulpmiddelen te leveren.

Innovatie

In de toekomst zal er elektronisch een scan gemaakt worden van de voet en enkel. Deze informatie zal vervolgens middels computer aided design worden omgezet in een ontwerp. Dit ontwerp kan vervolgens in de computer getest en aangepast worden. Als het ideale ontwerp gevonden is, kan het product (bijv. steunzool) direct, middels 3D printing, vervaardigd worden.

Centraal Webbased Patiënten Informatie Systeem

Door het automatiseren van de verschillende processen, komt er per patiënt veel informatie in elektronische vorm beschikbaar, in een veelvoud aan formaten, zoals cad files, pdf’s enz. Het Patiënten Informatie Systeem is het centrale punt voor al deze informatie. Het systeem moet er voor zorgen dat alle partijen in de keten snel en eenvoudig de juiste informatie kunnen vinden en opslaan. Belangrijke aspecten hierbij zijn veiligheid, betrouwbaarheid en schaalbaarheid

Onze Rol

Op dit moment bestaat er een ruw prototype van het system. ITIUM is gevraagd dit verder te ontwikkelen en te professionaliseren.

De keuze is op ons gevallen, vanwege ons track-record op het gebied van webbased applicaties en omdat wij het gehele proces kunnen begeleiden, van informatie analyse tot en met de bouw en operationeel- en applicatiebeheer.
Europees Project Seventh Framework Programme
Het a-footprint project valt onder het European Commission Seventh Framework Programme (FP7)

Meer informatie op de site van a-footprint.eu