ITIUM

You are here: Nieuws

BI Dashboard met APEX

Voor een grote internationale beursmaatschappij, die de handel in aandelen en financiƫle producten faciliteert, heeft ITIUM in korte tijd een BI dashboard gerealiseerd om de sales afdeling te ondersteunen. Hiervoor is Oracle APEX gebruikt, het gratis tool voor het snel en veilig ontwikkelen van webbased applicaties.


koersen2


Branche : Financieel
Medewerkers : 3367

Gebruikte producten
  • Oracle Database 9i
  • Oracle Apex
  • Designer
  • PL/SQL


APEX geschikt voor BI

Oracle APEX is uitermate geschikt om op interactieve wijze snel een applicatie te ontwikkelen. Tel hierbij op de uitgebreide geĆÆntegreerde grafische mogelijkheden voor onder andere het maken van diagrammen, grafiek en maps en je hebt een perfecte tool voor het ontwikkelen van BI Dashboards.

Inzicht in sales

Naast het faciliteren van de handel worden door deze beursmaatschappij veel verschillende data producten verkocht aan vele klanten wereldwijd. Met zoveel producten, klanten en locaties is een goed overzicht essentieel om het salesproces te monitoren en te optimaliseren.  Tijd voor een professioneel BI Dashboard om de verkoopcijfers te kunnen analyseren en inzichtelijk te maken.

Interactief ontwikkelen

Middels meerdere RAD sessies met de eindgebruikers zijn gaande het project de specificaties helder geworden. Groot voordeel van APEX is dat relatief eenvoudig ad hoc schermen gemaakt kunnen worden die de gebruiker in een vroeg stadium al een idee/beeld geven van het uiteindelijke resultaat. Dit helpt enorm bij het specificeren van de wensen en eisen en vormt gelijk een belangrijke basis van het eindproduct.

Standaard en maatwerk applicaties dienen als bronsystemen

Maandelijks worden vanuit diverse bronsystemen gegevens aangeleverd en door de applicatie verwerkt tot informatie. Deze bronsystemen bestaan uit zowel standaard als maatwerkapplicaties. De gegevens worden opgeslagen in een ster datamodel en van daaruit gepresenteerd.

Overzichtelijke presentatie

Middels een interactieve wereldkaart worden de gegevens geografisch gepresenteerd. Door middel van een drill-down structuur kan ingezoomd worden van werelddeel naar land of staat. Per land of staat worden vervolgens alle relevante gegevens getoond. Naast deze geografische indeling zijn de producten en klanten gecategoriseerd en kunnen de gegevens ook via deze dimensies geanalyseerd worden. Dit levert een schat aan informatie op waarmee het salesproces perfect aangestuurd en geoptimaliseerd kan worden.