ITIUM

You are here: Detachering Case: Pensioensysteem

Case Uitbreiding Pensioensysteem

Mn Services is een onafhankelijke organisatie, actief in de uitvoering van pensioenen, bestuursondersteuning en vermogensbeheer.

Case

Mn Services verzorgt de pensioenadministratie van bijna twee miljoen Nederlanders en beheert een vermogen van ruim 62 miljard euro voor een groeiend aantal opdrachtgevers. Omdat Mn Services ook de pensioenen van de metaalsector gaat beheren, is uitbreiding en aanpassing van de bestaande systemen nodig.

Werkzaamheden

Het voeren van een extra administratie heeft impact op haast alle bestaande systemen. Alle programmatuur moet aangepast worden om deze nieuwe stroom aan pensioengegevens goed te kunnen administreren. Onder andere moeten schermen, workflows, pensioenberekeningen en procedures voor aanmaken van brieven aangepast worden. Naast uitbreiding moet een aantal bestaande applicaties worden vernieuwd, vanwege o.a. verbeterde architectuur en inmiddels veranderde wet- en regelgeving.

Het systeem

Het systeem is groot en complex. De database en frontend zijn ontwikkeld in Oracle Designer, Oracle Workflow wordt gebruikt om de procesgang te modelleren. Verder bestaat het systeem uit complexe batch programmatuur voor de conversie van gegevens.
Arnoud_2
  • Senior Oracle Ontwikkelaar
  • Ervaring in de ICT: 22 jaar, ervaring met Oracle: 16 jaar
  • Hobby’s: bierbrouwen

Quote
“De werkzaamheden op dit project waren divers wat het heel leuk maakte”

Rollen
  • Ontwerper
  • Ontwikkelaar